Changemaker vil ha Stortinget med på skattejakt

image

Gratulerer med makten, bli med på jakten, er beskjeden til stortingspolitikere fra Changemaker. Ungdomsorganisasjonens nye kampanje mot skatteparadiser løfter fram viktigheten av den norske åpenhetsloven og krever at den må kobles til selskapenes regnskap.

Skatteparadisene er et enormt hinder for utvikling, fattige land får ikke den skatten de har krav på, og de forsvunnede pengene kunne ha vært brukt på skole, helsevesen og utdanning. Vi krever at stortingspartiene skal bli med på skattejakta, og skape åpenhet om selskapers finansielle hemmeligheter i skatteparadis_, sier Ingrid Aas Borge, leder i Changemaker. Onsdag holdt ungdommene aksjon utenfor Stortinget, hvor de lanserte sin nye kampanje for å få slutt på finansielt hemmelighold og skatteparadiser "Jakten på Ærligheten".

Et av hovedfokusene deres er åpenhetsloven om utvidet land-for-land rapportering.

På grunn av det varslede innholdet i lovforslaget om utvidet land-for-land-rapportering, hvor rapporteringen ikke kobles til selskapenes regnskap, kan vi ende opp med en åpenhitslov som tilslører mer enn den avslører. Lovforslaget må inneholde rapportering i noter til selskapeness årsregnskap_, sier Borge. Hun var fornøyd med første kampanjedag. Det var gode signal fra representantene fra 6 av 8 stortingsparti. Alle de borgerlige møtte opp, mens SV og Sp glimret med sitt fravær_, sier Borge.

Foto: Changemaker_